سید رضا قزوینی غرابی کارشناس مسائل عراق در گفت و گو با قدس آنلاین گفت: اعتراضات ناشی ازفشارهای اقتصادی و فساد حاکم بر کشور عراق در طول سالهای گذشته همواره منجر به اعتراضاتی دراین کشور شده است؛ اعتراضاتی با مبنای معیشتی، وضعیت سوء خدماتی، بیکاری و فساد حاکم بر کشور و قطع مداوم برق درسالهای گذشته و هم اکنون گسترش یافته است اما هیچ کدام از اعتراضات یاد شده نتیجه بخش نبود چنانچه اعتراضات سال گذشته در مناطق جنوب عراق بخصوص در بصره منجر به اظهار وعدههایی از سوی دولت شد اما تغییر محسوسی در زندگی و معیشت مردم عراق ایجاد نشد.
وی دراین باره افزود: اعتراضاتی که در هفتههای جاری در شهرهایی در جنوب عراق با شعارهای معیشتی، اصلاح و اعتراض به فساد اقتصادی به صورتی مسالمت آمیز وگسترده آغاز شد، با تبدیل شدن به شعارهای غیر متعارف حکایت از پشت پردههای سیاسی کاری دارد، شعارهایی که نوک پیکان آن سرنگونی نظام سیاسی حاکم بر عراق، علیه حشد الشعبی و حتی جمهوری اسلامی ایران بود؛ حمله به مراکز دیپلماتیک ایران در کربلا و نجف تعرض وبه آتش کشیده شدن کنسولگری ایران در نجف از جمله این تحرکات اعتراضی آشوبگرانه به شمار میرود.
کارشناس مسائل عراق خاطر نشان کرد: به طور طبیعی مشخص است روند اعتراضاتی که از مطالبه گری اقتصادی و معیشتی به سمت و سوی مطالبات حاد سیاسی سوق یافت با آنچه علیه حشد الشعبی یا جمهوری اسلامی صورت گرفته بیانگر آن است که برخی از طرفداران جریانهای منحرف مذهبی و حزب بعث عراق در کنار بازیگران بین المللی به دنبال موج سواری بر مطالبه حقه مردم عراق هستند تا با به انحراف کشیدن مطالبات مردمی، همچنان فضای عراق را ملتهب نگاه دارند. آنها تلاش می کنند تا شکاف عمیقی بین مردم و مسؤولان سیاسی عراق رقم زده، فضای ضد ایرانی را در بین مردم عراق گسترش دهند تا تهران به عنوان مسبب و مقصر اصلی تمامی ناکامیهای دولتهای متعددی که از سال ۲۰۰۳ تا کنون در عراق سر برآوردند، معرفی شود.
سید رضا قزوینی غرابی گفت: به طور طبیعی عراق میدان بازیگری بین قدرتهای منطقهای و بینالمللی به شمار میرود. از یک سو جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از همسایگان تاریخی قدرتمند و موثر عراق در صحنه سیاسی این کشور ایفای نقش میکند و از سوی دیگر آمریکا با سرنگون کردن رژیم دیکتاتوری بعثی به عنوان اشغالگر عراق در تمامی ابعاد و ساختارهای سیاسی این کشور مایل به ایفای نقش است.هرچند علاوه بر ایران وآمریکا برخی از کشورهای منطقهای که حضور در عراق را در راستای تأمین منافع خود میبینند نیز مایل به ایفای نقش دراین کشور هستند.
کارشناس مسائل سیاسی بیان داشت: قطعا تا زمانی که آمریکا به عنوان کشور متخاصم با جمهوری اسلامی تمامی تلاشهای خود را برای ضربه زدن به تهران متمرکز کرده باشد؛ اینکه آمریکاییها بخش قابل توجهی از بازی خود علیه جمهوری اسلامی ایران را برای ضربه زدن به منافع تهران به میدان عراق کشاندند؛ گوشهای از مبارزه و تقابل آمریکا با جمهوری اسلامی ایران به شمار میرود که مایل به تحقق و تجلی آن در ساختار و بعد سیاسی عراق هستند.
قزوینی غرابی تصریح نمود: آمریکا درصدد است نقش جمهوری اسلامی ایران را در ساختار سیاسی و تصمیم گیریهای عراق و در میان سیاستمداران نزدیک به جمهوری اسلامی ایران کمرنگ کند. از سوی مقابل تلاش میکند تا در بخشی از مناطق شیعی عراق که بخشی از پایگاه اجتماعی ایران به شمار میرود فضای ضد ایرانی را ایجاد کند تا از بعد مردمی و سیاسی فشارهای مختلفی را بر جمهوری اسلامی ایران وارد کند.
سید رضا قزوینی غرابی کارشناس مسائل عراق گفت: مسوولان سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران از همان آغاز اعتراضات مردمی از اعتراضات به حق و مسالمت آمیز مردم حمایت کرده، دولت عراق را به اصلاح امور مردم دعوت کرده اند؛ اما اینکه تهران در حوزه سیاسی چه تصمیماتی را در جهت برخورد با دسیسه چینیها علیه جمهوری اسلامی درعراق دنبال میکند وابسته به تصمیم گیریهای مسؤولان است. بدیهی است مقامات جمهوری اسلامی ایران تلاش میکنند تا با اتخاذ تصمیمات معقول و مناسبی عملاً فضای تقابل با ایران را به شکل مناسبی مدیریت و مانع توطئه ها ودسیسه چینی های احتمالی شوند.
انتهای پیام/
نظر شما